راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه!-راهبرد معاصر
خبر خوش برای کنکوری‌ها درباره میزان تأثیر و ترمیم معدل ۲۰ میلیون ایرانی از ‎واتساپ استفاده می‌کنند + نمودار نظرسنجی ایسپا پاسخ شورای عالی انقلاب فرهنگی به گمانه‌زنی‌ها درباره ریاست دانشگاه تهران مدارس کدام شهر‌ها تاکنون بدلیل آلودگی بصورت حضوری تعطیل شدند؟ غیرحضوری شدن نوبت صبح مدارس ۹ شهر خوزستان در روز چهارشنبه تعطیلی واحد‌های قضایی و اداری قوه قضاییه استان تهران امتحانات داخلی دانش‌آموزان تهران فردا برگزار نمی‌شود مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات تهران چهارشنبه ۵ دی تعطیل شد حکم ۵ سال زندان امیر تتلو نقض شد صدور هشدار هواشناسی سطح زرد در کیش رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟

راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه!

دریای مدیترانه، این پهنه بزرگ آبی میان سه قاره، در گذشته‌های دور تغییرات عظیمی را تجربه کرده است. پژوهش‌های تازه نشان می‌دهند که یک رویداد زمین‌شناسی شگفت‌انگیز باعث افت شدید سطح آب این دریا و تجمع نمک در کف آن شده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۱ - ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
کد خبر: ۲۶۳۷۶۷

به گزارش راهبرد معاصر، پژوهشی جالب در خصوص پیشینه دریای مدیترانه انجام شده است که موضوع آن، بررسی بحران شوری مسینی است که حدود ۵.۹ تا ۵.۳ میلیون سال پیش اتفاق افتاده است. در این دوره، سطح آب دریای مدیترانه به شدت کاهش یافت و دریا تبدیل به یک حوضچه نمک شد.

این رویداد، نه تنها چشم‌انداز‌های منطقه‌ای این دریا را تغییر داد، بلکه پیامد‌های جهانی مانند تغییرات اقلیمی و فعالیت‌های آتشفشانی را نیز به دنبال داشت. بررسی این پدیده، به دلیل تأثیرات گسترده‌اش بر محیط زیست و زیست‌شناسی زمین، اهمیت فراوانی دارد. از سوی دیگر، مطالعه این وقایع به دانشمندان کمک می‌کند تا تغییرات شدید زمین‌شناسی در گذشته و تأثیر آن بر آینده زمین را بهتر درک کنند.

در این تحقیق که توسط پژوهشگرانی از مؤسسه ملی تحقیقات علمی فرانسه (CNRS) انجام شده، پژوهشگران با استفاده از ایزوتوپ‌های کلر موجود در نمک‌های کف دریای مدیترانه، این بحران را به دقت بررسی کرده‌اند. یافته‌های این تیم نشان می‌دهند که در مدت کوتاهی، انباشت حجم عظیمی از نمک در کف این دریا رخ داده است.

برای دستیابی به این نتایج، دانشمندان ایزوتوپ‌های کلر را که در نمونه‌های نمک موجود بود، تحلیل کردند. ایزوتوپ‌ها، گونه‌های مختلفی از یک عنصر شیمیایی هستند که به شناسایی فرایند‌های گذشته کمک می‌کنند.

این تحلیل نشان داد که بحران شوری مسینی دو مرحله داشت: در مرحله اول، نمک‌ها در شرق مدیترانه انباشته شدند. این مرحله ۳۵ هزار سال طول کشید. اما در مرحله دوم که کمتر از ۱۰ هزار سال به طول انجامید، تبخیر شدید باعث کاهش ۷۰ درصدی حجم آب مدیترانه و افت سطح آب دریا شد.

این افت سطح، تا ۲.۱ کیلومتر در شرق و ۰.۸۵ کیلومتر در غرب مدیترانه ادامه یافت و باعث تغییرات عظیمی در منطقه شد. حتی فعالیت‌های آتشفشانی جدیدی به دلیل فشار کمتری که به پوسته زمین وارد می‌شد، آغاز شد. از سوی دیگر، چنین افت شدیدی در سطح آب، اثرات اقلیمی گسترده‌ای در مقیاس جهانی به همراه داشت.

به اعتقاد محققان، اهمیت این یافته‌ها در شناخت تحولات زمین‌شناسی گذشته و تأثیرات آن بر محیط زیست فعلی و آینده است. از آنجا که این بحران مشابه شرایطی است که ممکن است در اثر تغییرات اقلیمی یا مدیریت نادرست منابع آبی اتفاق بیفتد، درک آن برای جلوگیری از پیامد‌های مشابه ضروری است.

این پژوهش که در نشریه معتبر Nature Communications منتشر شده است، نشان‌دهنده تلاش‌های علمی گسترده برای درک بهتر تاریخچه زمین است. مؤسسه CNRS به عنوان نهاد پیشرو در انجام این تحقیق، نقش مهمی در دستیابی به این نتایج داشته است. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار